Війна в Україні: ВООЗ оцінює кількість постраждалих у 18 млн осіб

Читать на русском
Внаслідок російської агресії в Україні постраждали близько 18 млн осіб, із них 6,7 млн є переселенцями.

Кількість постраждалих від російської агресії Україні становить близько 18 мільйонів людей.

Таку оцінку наводить Всесвітня організація охорони здоров'я.

Російські окупанти пошкодили 34 лікарні в Україні – ЛяшкоВнаслідок вторгнення Росії в Україні пошкоджено або зруйновано 34 лікарні. Росія свідомо порушує Женевську конвенцію.

«Поточна оцінна кількість постраждалих в Україні становить 18 мільйонів людей, з яких 6,7 мільйона є внутрішньо переміщеними особами. Близько 3 мільйонів людей залишили країну. Ланцюжки постачання були серйозно порушені. Багато дистриб'юторів не працюють, деякі запаси недоступні через військові операції, запаси ліків добігають кінця, а лікарні насилу можуть надати допомогу хворим і пораненим», – заявили у ВООЗ.

У ВООЗ розповіли, що працюють над усуненням нестачі життєво важливого обладнання та ліків, таких як кисень та інсулін, хірургічне приладдя, анестетики та набори для переливання крові для збору, тестування та безпечного переливання крові.

В Україну також доставляють кисневі генератори, генератори для підтримки електропостачання у постраждалих медичних установах, дефібрилятори, монітори, препарати для анестезії, солі для регідратації, марлю та бинти.

Станом на 12 березня в організації підтвердили 31 напад на медичні установи, внаслідок яких 12 людей загинули та 34 отримали поранення. ВООЗ засуджує ці факти насильства.

Нагадаємо, за даними ООН, внаслідок агресії Росії в Україні загинуло та поранено понад 1,4 тисячі цивільних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: