«Донбасе, зараз саме той час!»: президент знову звернувся до українців

Читать на русском
Президент Зеленський звернувся до мешканців України, зокрема, до жителів Донбасу. Він закликав припинити вірити брехні пропагандистів і зрозуміти, хто насправді знищує міста.

Жителям Донбасу зараз саме час боротися за свою свободу. Розбиті Росією школи, підірвані дитячі садки, та бомби, скинуті на будинки українців, мають довести мешканцям Донбасу, що саме РФ знищує міста.

Про це у черговому зверненні 5 березня заявив президент України Володимир Зеленський.

«Донбас! Згадай, як про тебе казали: Донбас ніхто не ставив на коліна, і нікому поставити не дано. Ці слова у Донецьку та Луганську знає кожен. Їх часто повторювали раніше. А що зараз? Донбасе, зараз саме час! Ми звертаємось до всіх людей на тимчасово окупованій території. До всіх, хто нас чує, кому не стерли пам'ять пропагандою, кому не заплющили очі страхом, кому не спотворили душу цинізмом. Боріться за свої права! За волю. Разом із Херсоном. Разом із Бердянськом. Разом із Києвом та всіма іншими українськими містами, які цінують життя, а не бояться всього», – заявив президент.

Компроміс чи мир з позиції сили: як змінювалася думка українців щодо розв'язання конфлікту на ДонбасіЗа роки війни на Донбасі менше українців згодні на мир за будь-яку ціну, але більше почали виступати за частковий компроміс.

Володимир Зеленський закликав жителів Донбасу поставити під сумнів брехню російських телевізійників про те, що Україна їх нібито ненавидить, нападатиме і знищуватиме. Також він закликав порівняти Донецьк після 8 років війни та Харків після 8 днів війни.

«Погляньте на Харків. На Чернігів. На п'ятсоткілограмові бомби, які скидали на будинки українців. На Бородянку. На розбиті школи. На підірвані дитячі садки. На розбитий харківський Успенський собор. На те, що зробила Росія. Вона ж це зробила на ваших очах. Тож захищайтеся! Інакше вона забере і ваші життя, ваші будинки», - сказав Зеленський.

Нагадаємо, під час недавніх звернень до українців Зеленський заявив, що українці більше не мають кордонів з Польщею, а також запевнив, що НАТО дало «зелене світло» бомбардуванням України, не закривши небо над нашою країною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: