Законопроект про заборону виїзду чиновникам під час воєнного стану вже реєструють у Раді

Читать на русском
Законопроект про заборону виїзду чиновникам під час воєнного стану вже реєструють у Верховній раді.
пресслужба Слуги народу/Facebook

На реєстрації у Раді знаходиться проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони виїзду за кордон деяким категоріям осіб на період воєнного стану».

Про це представник ВР у Конституційному Суді народний депутат Ольга Совгиря повідомила у Telegram у вівторок, 15 лютого.

Воєнний стан в Україні: як і за яких умов можуть запровадитиВоєнний стан в Україні можна запроваджувати у разі збройної агресії або загрози нападу. Хто це може зробити та які обмеження для населення можуть бути – у матеріалі.

Законопроектом пропонується в період воєнного стану обмежити виїзд з України:

  • народним депутатам;
  • членам Кабінету міністрів, урядовцям;
  • головам обласних та районних держадміністрацій;
  • державним службовцям категорії А;
  • керівникам центральних органів виконавчої влади, зокрема зі спеціальним статусом;
  • керівникам підприємств, установ та організацій, які мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави;
  • керівникам підприємств, установ та організацій, що здійснюють діяльність, пов'язану із забезпеченням безпеки та стійкості критичної інфраструктури.

«Приєднуюсь до цієї ініціативи і на засіданні профільного комітету пропонуватиму доповнити зазначений список посадових осіб суддями Конституційного Суду України», - додала Совгиря.

На її переконання, у вирішальні для держави часи судді Конституційного Суду мають забезпечити можливість прийняття рішень невідкладно.

Нагадаємо, за даними РНБО, станом на вечір 14 лютого 23 народні депутати виїхали за кордон на тлі новин про можливе вторгнення РФ.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що чиновникам та народним депутатам можуть заборонити залишати Україну у разі запровадження військового чи надзвичайного стану. Він анонсував, що такий законопроект буде подано до Ради.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: