Військовополонені росіяни вийшли на пресконференцію в Києві

Читать на русском

Військовослужбовці РФ, які опинилися в полоні на території України внаслідок агресивного вторгнення Росії, закликали громадян виходити на мітинги і перекривати дороги федерального значення для унеможливлення проходу російської техніки.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, на майданчику якого проходила пресконференція полонених російських військовослужбовців.

Так, Андрій Чуватаревський, який проходив контрактну службу в Московській області, припустив, що Путіну потрібні тільки українські території. Також він підкреслив, що військовослужбовці РФ відчувають ненависть до керівництва своєї країни, яка відправила їх в Україну.

Полонений військовослужбовець Михайло Куликов, своєю чергою, звернувся до батьків потенційних загарбників, щоб вони перекривали дороги і не відпускали своїх дітей в Україну.

Також росіяни просили рідних і близьких на території країни-агресора не слухати російської пропаганди.

«Тут немає бандерівців, немає якихось нацистів. Тут звичайний мирний народ, який зараз сплотився проти однієї людини – Путіна», – заявив полонений Дмитро Гагарін.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, на пресконференції було десятеро військовослужбовців, які добровільно здалися в полон. Усі вони запевнили, що з ними поводяться добре.

Нагадаємо, МВС нещодавно оприлюднило список россійських полонених. Радник профільного міністра Геращенко заявив, що їх віддаватимуть матерям, які наважаться приїхати в Україну за своїми синами особисто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: