Нардеп Василевська розповіла, скільки людей евакуювали на Київщині минулої доби

Читать на русском
В окупації залишаються багато дітей з батьками. Вони не чули про евакуацію або бояться вийти. Деяких людей утримують у підвалах насильно.
Ілюстративне фото. Евакуація в Ірпені

Нардеп від фракції «Слуга народу» Ольга Василевська-Смаглюк поділилася історіями постраждалих під час евакуації на Київщині. Політик зазначила, що вчора, 12 березня, вдалося врятувати близько 7 тисяч людей.

Про це народний депутат України повідомила у Фейсбуці.

Згідно зі словами політика, упродовж останніх днів понад 40 тисяч людей стали вимушеними переселенцями з Бучанського та Вишгородського районів. Наразі евакуйовані їдуть потягами, маршрутками, ночують у школах та спортзалах.

Василевська-Смаглюк розповіла, що дівчинка, якій відірвало руку, наразі перебуває у безпеці. Вона виїхала за кордон, де отримає необхідну допомогу.

Приватний будинок для літніх людей з Бучі вдалося евакуювати 12 березня. Життю літніх людей нічого не загрожує.

Водночас, на Буковину вдалося перевезти дитячий будинок з Ворзеля.

Дворічний хлопчик, який після пересадки печінки провів в укритті у підвалі понад 10 днів, отримує допомогу.

Нардепка наголосила, що багато людей не змогли умовити їхати або забрати своїх батьків. Літні люди без їжі та необхідних ліків залишаються у підвалах або будинках у Бучі, Гостомелі, Ірпені.

Також в окупації залишаються багато дітей з батьками. Вони не чули про евакуацію або бояться вийти. Деяких людей утримують у підвалах насильно.

Також на Бородянщині під завалами в одному будинку перебувають 25 людей. У сусідніх – ще близько 40 людей. Психоневрологічний інтернат, у якому – близько 400 людей – в оточенні ворога.

Василевська-Смаглюк наголосила: настоятель місцевої церкви УПЦ МП проповідує вивіз людей в Гомель. Станом на 12 березня вже були свідчення, що декого вивезли під дулом автоматів.

Люди намагаються передати одне одному їжу. Водночас дані про це відстежують. Зокрема, спостерігають за волонтерськими каналами.

«Човникова гуманітарка тоне або на шляху туди, або на шляху назад, з людьми на борту. Тіла двох дорослих жінок вже знайшли в київському водосховищі. Тіла двох дітей ще шукають», – наголосила нардеп.

Василевська-Смаглюк розповіла, що у всіх лікарнях ОТГ закінчуються ліки.

«Там, куди їх вдається завезти, орки запитують, звідки вони взялись. Йде полювання і на голів ОТГ. Їх викрадають. Тому вони переховуються. А люди вважають, що їх залишили сам на сам», – сказала вона.

У Демидові мерзнуть тваринки з зоопарку XII місяців. Навіть вовки виють від холоду та голоду.

Нагадаємо, що віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук відзвітувала про роботу гуманітарних коридорів минулої доби, 12 березня.

Пізніше стало відомо, що російські окупанти взяли під контроль гумконвой, що йде до Маріуполя.

Напередодні окупанти зірвали евакуацію з Бучі та Гостомеля.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: