Ердоган відреагував на визнання Росією «Л/ДНР»

Читать на русском
Лідер Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган назвав визнання Росією «Л/ДНР» неприйнятним та розкритикував західні країни за неефективність саміту з безпеки у Мюнхені.
Українські новини

Лідер Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган назвав визнання Росією «Л/ДНР» неприйнятним та розкритикував західні країни за неефективність саміту з безпеки у Мюнхені.

Про це повідомляє видання Daily Sabah.

«Туреччина направила чіткі сигнали щодо напруженості, що триває між Росією та Україною, закликаючи до здорового глузду і до того, щоб обидві сторони дотримувалися міжнародного права», - сказав турецький лідер.

Ердоган додав, що Анкара ясно дала зрозуміти, що проти визнання Росією цих регіонів.

«Ми щиро прагнули деескалації напруженості в цій кризі та направили свої повідомлення щодо вирішення питання», - сказав президент Туреччини, зазначивши, що визнання «Л/ДНР» є явним порушенням політичної єдності, суверенітету та територіальної цілісності України.

Ердоган також розкритикував Мюнхенський саміт за його неефективність.

«На мій погляд, Мюнхенська конференція була нічим іншим, як самітом НАТО», - сказав турецький лідер.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін 21 лютого заявив про визнання суверенітету самопроголошених Донецької та Луганської народних республік. Путін доручив МЗС РФ встановити дипломатичні відносини з ДНР та ЛНР.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що отримав запит від українського МЗС про розрив дипломатичних відносин з РФ, і пообіцяв розглянути та опрацювати його.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: