Зеленський просить світових лідерів допомогти визволити викраденого міського голову Мелітополя

Читать на русском
Президент України просить світових лідерів допомогти звільнити мера Мелітополя. Його напередодні викрали російські окупанти.
facebook.com/IvanFedorovMelitopol

Президент України просить у світових лідерів допомогти звільнити мера Мелітополя Івана Федорова. Його напередодні викрали російські окупанти.

Про це глава держави заявив у своєму зверненні.

Володимир Зеленський розповів, що від самого ранку в українському Мелітополі збиралися люди на чергову акцію протесту проти російських військ. Люди вийшли проти намагань поставити місто на коліна.

«Почуйте, будь ласка, в Москві! Якщо в Мелітополі проти окупації виходять дві тисячі людей, то скільки має бути у вас проти війни? Щоб було по чесному, щоб було по справедливості. Вчора окупанти захопили в полон мера Мелітополя Івана Федорова. Громада міста вимагає звільнити його. І це дуже важливо», – заявив президент.

Він зазначив, що впродовж ночі й сьогодні постійно говорить з партнерами про ситуацію з міським головою. Вимога проста – негайно звільнити його з полону.

«Ми звертаємося до всіх лідерів світу, які говорять з Москвою. Франція, Німеччина, Ізраїль та інші. Я особисто вже зателефонував канцлеру Німеччини Олафу Шольцу, говорив з ним. Говорив з Президентом Франції Еммануелем Макроном. Я буду говорити з усіма, з ким потрібно, щоб звільнили наших людей», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, що міський голова Мелітополя Іван Федоров був викрадений окупантами вдень 11 березня. Він раніше відмовився співпрацювати із ворогом. Мелітополь залишається заблокованим, у місті гуманітарна криза.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: