У МЗС прокоментували викрадення мера Мелітополя Федорова

Читать на русском
Радник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що у відомстві розцінюють викрадання мера як тероризм.
news.zp

Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко зробив заяву щодо викрадення мера Мелітополя Івана Федорова, яке сталося сьогодні, 11 березня. Також, в Міністерстві закордонних справ звернулися до міжнародної спільноти.

Про це повідомляють прес-служби МЗС України та МВС України.

«Збройна агресія Російської Федерації проти України супроводжується грубими порушеннями норм і принципів міжнародного права... Одним із таких грубих порушень стало викрадення 11 березня міського голови міста Мелітополь Івана Федорова», - заявили у відомстві.

В МЗС зазначили, що російські війська цинічно звинувачують мера в «тероризмі». При цьому окупанти продовжують завдавати ракетно-бомбових ударів по цивільних об’єктах та інфраструктурі в Україні.

Російські літаки обстріляли білоруський населений пунктРосійська авіація завдала удару по Білорусі, щоб втягнути армію Білорусі у війну проти України.

При цьому, викрадення міського голови Мелітополя кваліфікується як воєнний злочин за Женевськими конвенціями та І Додатковими протоколом, які забороняють захоплення цивільних заручників під час війни.

«Ми закликаємо міжнародну спільноту негайно відреагувати на викрадення Івана Федорова та інших цивільних людей в Україні, посилити тиск на Росію, аби змусити її припинити варварську війну проти українського народу», - додали в МЗС.

Водночас, радник голови МВС Геращенко повідомив, що у відомстві розцінюють це як тероризм.

«Десять озброєних окупантів прийшли на засідання координаційної ради міста Мелітополя. Вони забрали мера міста, одягли йому на голову поліетиленовий пакет і вивезли в невідомому напрямку. Ми розцінюємо ці дії, як тероризм. Місто Мелітополь є українським, окупанти бачать, що люди не хочуть із ними співпрацювати, то вдаються до терористичних дій», - зазначив радник міністра.

Нагадаємо, що міський голова Мелітополя Іван Федоров був викрадений окупантами вдень 11 березня. Він раніше відмовився співпрацювати із ворогом. Мелітополь залишається заблокованим, у місті гуманітарна криза.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: