Окупанти замінували тіло вбитого мера Гостомеля

Читать на русском
Російські окупанти застрелили мера селища Гостомель Київської області Юрія Прилипка. Чоловік загинув, роздаючи їжу та ліки.

Російські окупанти застрелили мера селища Гостомель Київської області Юрія Прилипка. Чоловік загинув, роздаючи їжу та ліки.

Після вбивства росіяни замінували тіло мера, пише slidstvo.info.

7 березня мера міста Юрія Прилипка застрелили російські окупанти. Чоловік розвозив продукти та ліки мешканцям держтомельського ЖК Покровський, коли його вбили.

Донька мера Надія розповіла, за яких обставин було вбито її батька. За її словами, її батько та ще чотири людини їхали в машині центральною вулицею Гостомеля. Проте, назустріч виїхала колона ворожої техніки та почала обстрілювати цивільну машину.

«Вони розвернулися і з'їхали у провулок, заблокований трактором. Їхати більше нема куди і всі пасажири вистрибнули з машини. У ЖК Покровський, що поряд, знаходилися снайпери та обстрілювали всі навколо. Батька та ще двох хлопців розстріляли, а двом вдалося врятуватися», - каже Надія.

Очевидці кажуть, що забрати тіло мера прийшов місцевий священик отець Петро.

«Отець Петро взяв хрест, надів ризи і пішов забирати тіло. Коли отець підійшов до тіла, його зупинив російський окупант і сказав не підходити. Росіянин зняв з тіла розтяжки, проводки якісь і тільки потім допоміг занурити тіло на тачку», - розповів радник убитого голови Ростислав Скуратовський.

Священик забрав тіло міського голови до церкви і там поховав його з усіма почестями.

«Він забрав мого батька з церкви і обіцяв мені по телефону, що він біля церкви його і поховає», - каже дочка.

Раніше ми писали, що над Вишгородом збили російський вертоліт.

Також зазначимо, що 7 березня російські окупанти розстріляли мера Гостомеля.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: