Зараз час, який вимагає від усіх нас бути ефективними і в рутинних справах, – Зеленський

Читать на русском
Володимир Зеленський звернувся до українців з новим зверненням. Глава держави запевнив, що ЗСУ роблять усе, аби окупанту не хотілось продовжувати війну.
president.gov.ua

Володимир Зеленський звернувся до українців з новим зверненням. Глава держави запевнив, що ЗСУ роблять усе, аби окупанту не хотілось продовжувати війну.

Про це йдеться у його відеозверненні.

Глава держави запевняє, що Збройні Сили роблять усе, щоб позбавити ворога будь-якого бажання продовжувати війну проти України. Втрати російських військ – колосальні. Динаміка втрат окупантів на 17-й день вже така, що можна впевнено говорити: це найбільший удар по російській армії за десятки років. Вони ніде не втрачали більше за таку кількість днів. Втрати загарбників у технічних можливостях просто вражають: понад 360 танків, 1205 броньованих машин, майже 60 літаків, понад 80-ти гелікоптерів.

Він також зауважив, що цієї доби знову відправили гуманітарний вантаж у Маріуполь, і надалі будуть намагатися кожного дня відправляти необхідні речі, щоб врятувати людей. Кабінет Міністрів України вже ухвалив декілька важливих рішень.

Узгоджене повне скасування податку на додану вартість та акцизу на пальне.

«На бензин, на дизель. Це робиться не тільки в контексті посівної кампанії, яку потрібно розпочинати як завжди, дуже швидко, терміново. А й із розрахунку на потреби всіх наших громадян України. Щоб не було дефіциту пального в країні. Щоб ціни були стабільними», – розповів Зеленський.

Крім цього, для підтримки тих українських громад, які приймають наших переселенців з районів бойових дій Уряд ухвалив рішення про компенсації місцевим бюджетам на оплату комунальних послуг при розміщенні людей. За попередньою оцінкою, громади мінімум десяти областей України отримають конкретні гроші від центральної влади, щоб переселенці були забезпечені усім.

Президент наголосив, що зараз час, який вимагає від усіх нас бути ефективними і в рутинних справах. Виконувати свою роботу на сто відсотків, допомагати колегам, дбати про своїх близьких. І при цьому віддавати все, що необхідно для нашої оборони, для нашої армії, для наших захисників і захисниць.

Нагадаємо, усередині військово-політичного керівництва Росії розпочалися серйозні проблеми. За продовження повномасштабної війни з Україною висловлюються лише дві особи – президент Володимир Путін та голова Міноборони РФ Сергій Шойгу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: