Від початку війни в Україні загинули 79 дітей

Читать на русском
Станом на 12 березня, за 16 днів війни в Україні загинуло 79 дітей та майже  100 поранено.
Ніна Грушецька

Станом на 12 березня, за 16 днів війни в Україні загинуло 79 дітей та майже 100 поранено.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора з посиланням на ювенальних прокурорів.

Відомо, що найбільше постраждалих дітей у Київській, Харківській, Донецькій, Сумській, Херсонській та Житомирській областях.

«Ці дані не є остаточними через відсутність можливості огляду місць обстрілу, де збройні сили РФ ведуть активні бойові дії», – йдеться у повідомленні.

Наразі зруйновано більш як 280 навчальних закладів, 9 з них знищено повністю. У Донецькій області пошкоджено 110 навчальних закладів, у Сумській – 28, в Києві – 17 та понад 10 закладів дитячих лікувальних установ. Відтак 7 мільйонів дітей позбавлені можливості навчатися через активні бойові дії на території України та цілеспрямоване руйнування таких закладів.

Раніше повідомляли, що існує висока ймовірність посилення російською федерацією терористичних методів ведення бойових дій, нанесення ракетно-бомбових ударів по об’єктах цивільної інфраструктури, житловим районам, залякування місцевого населення, проведення інформаційних, психологічних акцій з метою підриву довіри населення до представників державної влади на місцях, поширення дезінформації, захоплення місцевого населення у заручники.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: