Прискорити доставку вантажів: на дорогах України хочуть скоротити кількість блокпостів

Читать на русском
Мінінфраструктури домовляється з військовими адміністраціями про скорочення кількості блокпостів та залучення Нацполіції до їхньої роботи.
ua.news

Міністерство інфраструктури хоче вирішити проблему з прискоренням транспортування вантажів українськими дорогами, що виникла через велику кількість блокпостів. Для цього відомство домовлятиметься з військовими адміністраціями.

Про це заявив заступник міністра інфраструктури Мустафа-Масі Найєм в ефірі телеканалу Рада.

На дорогах величезні затори, роботу блокпостів потрібно впорядкувати – ГеращенкоНа українських дорогах у перші дні після вторгнення РФ з'явилося забагато блокпостів. Тепер на в'їздах та виїздах із міст величезні затори.

«Справді, є проблема, яка полягає в тому, що блок-пости виникали хаотично. Наразі ми з усіма главами адміністрацій обговорюємо зменшення цих блокпостів. І друге питання – щоб на цих блок-постах уже працювали й представники Національної поліції», – сказав Мустафа-Масі Найєм.

Він також зазначив, що міністерство просить тих, хто перевозить гуманітарні вантажі, не виїжджати на зустрічну смугу та надавати пріоритет вантажному транспорту.

Серед існуючих проблем Найєм також зазначив масові випадки виїзду на зустрічну смугу цивільних авто біженців, які їдуть зі сходу на захід України.

«Що стосується самих вантажів, зараз у нас великих проблем із доставкою немає, і завдяки всьому, що ми впровадили зараз з боку Штабу, і від адміністрацій, які самоорганізувалися, і дуже багато вантажів доставляється завдяки приватному бізнесу та приватним перевізникам», - додав він.

Нагадаємо, сьогодні Україна знову відкрила низку гуманітарних коридорів для евакуації мирних жителів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: