На дорогах величезні затори, роботу блокпостів потрібно впорядкувати – Геращенко

Читать на русском
На українських дорогах у перші дні після вторгнення РФ з'явилося забагато блокпостів. Тепер на в'їздах та виїздах із міст величезні затори.
Фото: УНІАН

Бліцкриг Росії в Україні не вдався, і тепер на дорогах потрібно впорядкувати роботу блокпостів.

Про це написав радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«У перші дні після віроломного вторгнення РФ та заклику до зброї по всій Україні стихійно почали встановлюватися блокпости силами місцевої ТРО. Силами ОТГ у багатьох місцях магістральні дороги були перегороджені бетонними блоками. Але зараз, коли бліцкриг нацистського диктатора не вдався, необхідно впорядкувати роботу блокпостів. Особливо це стосується основних транспортних артерій, які ведуть з країн ЄС до Києва», – написав Геращенко.

Через стихійне виникнення блокпостів на виїздах і виїздах до Києва утворилися величезні затори. Зважаючи на те, що Україна зараз повністю заблокована з моря, автомобільні дороги є стратегічно важливими для переміщення військових, продовольства та палива.

«Тому найважливішим завданням на сьогодні є впорядкування роботи блокпостів на основних магістралях. Їх не повинно бути на в'їздах та виїздах із майже кожного українського містечка у центральній, південній та західній Україні», – зазначив Геращенко.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони пояснили, як поводитися на блокпостах.

Раніше мер Віталій Кличко попередив мешканців Києва про те, що покинуті біля залізничного вокзалу автомобілі можуть бути конфісковані на потреби оборони та захисту міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: