Єрмак про початок війни: Ми до останнього не вірили, що це станеться

Читать на русском
Андрій Єрмак заявив, що у напад Росії не вірили до останнього, але все одно готувалися до війни.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак розповів, що у владі до останнього не вірили в те, що Росія наважиться напасти на Україну.

«Ви знаєте, ми до останнього не вірили, що це станеться, чесно скажу. Ви знаєте, що було багато інформації від наших партнерів тощо. Але, все ж таки, ми не вірили. Ми готувалися, безумовно. І тому зараз бачимо результат – ми успішно воюємо другий тиждень. Це і є свідченням того, що всі ці місяці ми готувалися. Але не вірили до останнього», – розповів Єрмак в інтерв'ю «Українській правді».

Росія спробує заморозити війну в Україні за тиждень – BellingcatЖурналіст-розслідувач Bellingcat вважає, що за 7-10 днів Росія спробує заморозити війну в Україні, щоб не визнавати поразки.

На його думку, важливо, що вся країна жила до останнього нормальним життям. «Дивіться, ми чули про війну, ми знали, що у нас вона на Донбасі, всіх вона торкнулася, ви знаєте, що й мою сім'ю торкнулася. Але таку війну, як зараз, такого масштабу ми бачили лише у фільмах», – додав він.

Єрмак розповів, що прибув до ОПУ о 5-й годині ранку після того, як почалися бойові дії. Володимир Зеленський уже був на Банковій.

Зараз звичайний день, за словами Єрмака, має такий вигляд: 3-4 години сну в різні періоди дня, коли є можливість, все інше – робота.

«Я багато років знаю Володимира Олександровича. Але ще не мав таких підтверджень, що він людина настільки мужня... Я не бачив за всі ці дні його не сконцентрованим, щоб він не розумів, що повинен робити, і щоб він цього не робив. Це такий виклик, найважливіший і найбільш жорстокий у житті, який був у нас у всіх. Але багато людей, які з нами сьогодні, які в команді, абсолютно показали себе з найкращої сторони», – сказав глава президентського Офісу.

Нагадаємо, радник керівника ОПУ Михайло Подоляк заявив, що за час війни Росії проти України було скоєно понад десяток замахів на президента Володимира Зеленського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: