«Ворог не повинен знати»: Рєзніков закликав не коментувати поставки зброї Україні

Читать на русском
Російські війська нічого не повинні знати, чого їм чекати. Нехай це буде неприємним сюрпризом, наголосив глава Міноборони.
Фото: Резніков Олексій / Facebook

Публічне коментування нових постачань зброї Україні з інших країн може ускладнити отримання додаткових можливостей для ЗСУ.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков на своїй сторінці у Facebook у середу, 9 березня.

Угорщина заборонила постачати летальну зброю Україні через свою територіюУгорщина погодилася розмістити на заході країни військових НАТО, а також заборонила постачати зброю Україні через свою територію.

За його словами, військово-технічна співпраця – дуже педантична сфера, яка потребує надзвичайно виваженого підходу до публічних коментарів, особливо у період війни.

«У зв'язку з цим я звертаюся з проханням до всіх. Будь ласка, не розповсюджуйте повідомлення про надання певними країнами тієї чи іншої зброї нашій державі. Утримуйтесь від коментарів щодо цього. Залиште право висловлюватися на ці теми лише офіційним особам», – наголосив міністр.

Резніков вважає, що інакше це створює інформаційний фон, що негативно впливає на результат.

«Це може ускладнити отримання додаткових можливостей нашою армією, яку вона просто має отримати. В результаті Україна може зазнавати втрат, яких ми могли уникнути і маємо уникати!», – додав він.

Міністр запевнив, що всю інформацію, яку можна буде оприлюднити за погодженням з партнерами, влада обов'язково і своєчасно оприлюднить.

«Ворог не повинен знати, чого йому чекати. Нехай це буде йому неприємним сюрпризом. Сподіваюся на розуміння», – резюмував міністр.

Нагадаємо, глава МЗС Дмитро Кулеба закликав Німеччину дати Україні більше зброї.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: