У Британії оцінили успіхи ППО України проти авіації РФ

Читать на русском
Протиповітряна оборона України досягла успіху проти російських військових літаків. Це заважає Росії контролювати повітряний простір.
фото ЗСУ

Протиповітряна оборона України досягла успіху проти російських військових літаків. Це заважає Росії контролювати повітряний простір.

Про це йдеться у повідомленні розвідки Міністерства оборони Великобританії у Twitter у середу, 9 березня.

Відповідальність не лише на РФ: Зеленський закликав Захід закрити небо та надати бойову авіаціюВолодимир Зеленський заявив, що відповідальність за авіудари по українських містах лежить не лише на Росії, а й на країнах, які не можуть закрити небо над Україною та допомогти авіацією.

«Українська протиповітряна оборона досягла значних успіхів у боротьбі із сучасними російськими бойовими літаками, що, ймовірно, не дозволило їм досягти будь-якого рівня контролю над повітряним простором», – йдеться у повідомленні розвідки Міноборони Британії.

В оцінці британських розвідників також сказано, що російським силам не вдалося зробити жодного значущого прориву в боях на північний захід від Києва.

Нагадаємо, за останніми даними Генштабу ЗСУ, з початку військового вторгнення в Україну російські війська втратили понад 12 000 людей, а також понад 300 танків, 80 вертольотів та 48 літаків.

У Міноборони розповіли про оперативну обстановку в областях.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: