Окупанти у Бердянську тримали журналістів у заручниках, намагаючись схилити їх до співпраці

Читать на русском
Група окупаційних військових переконувала захоплених українців співпрацювати з російською пропагандою.
Ілюстративне фото

Сьогодні, 8 березня, у Бердянську окупанти заблокували співробітників у приміщенні інформаційної групи «ПРО100». Пропонували співпрацю - стати пропагандистським рупором окупації. Але колектив медійників працювати відмовився і зрештою розійшовся по домівках.

Про це повідомляє Національна спілка журналістів України.

Як зазначається, НСЖУ вдалося поспілкуватися з одним із бердянських журналістів, який розповів деталі прямої інформаційної окупації.

«Сьогодні ми мали намір провести редакційне планування на найближчі дні та привітати жінок з 8 березня. Раптом прийшли російські військові, з ними також були чоловіки у балаклавах, не у військовій формі. Пішли пропозиції. Працювати. Всі, хто прийшов до нас – сторонні люди, привезені. Можна сказати, що серед них є фахівці за різними інформаційними та технологічними напрямами, вони готові налагоджувати і вести мовлення. У нас, у колективу, складається враження, що їх глибоко консультували (джерела у силових відомствах) щодо досвіду бердянських журналістів, різних ситуацій, які з нами траплялися у минулі роки. Як аргумент на користь роботи в нових умовах окупації, нам нагадували про певні інциденти минулого, коли нібито «націоналісти тисли на місцевих журналістів», – коментує для НСЖУ авторитетний бердянський репортер, який працює у «ПРО100».

На Запорізькій АЕС планують провокації: завезли 14 журналістів-пропагандистівНа території Запорізької АЕС заплановані зйомки захоплених працівників станції під дулами автоматів з розповідями про вдячність окупантам.

До групи «ПРО100» входять ТРК «Юг», онлайн-радіо «Азовська хвиля», онлайн-ресурс pro.berdiansk.biz, газети «Бердянские ведомости», «Бердянск деловой», «Ведомости Юга».

Водночас, Національна спілка журналістів України висловила солідарність із колегами, які відмовляються працювати на окупантів. Водночас, ситуація із безпекою журналістів та медіапрацівників у регіонах, де присутня російська армія, є надзвичайно тривожною, загрозливою.

НСЖУ фіксує воєнні злочини Росії проти працівників ЗМІ та інформує про них Європейську та Міжнародну Федерації.

Нагадаємо, що у Бердянську окупанти захопили радіостанцію Азовська хвиля. Влада попередила, що в місті може почати транслювати в ефір пропаганду РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: