Іноземний бізнес в Україні: скільки заплатили податків та вивели дивідендів

Читать на русском

Обсяг репатріації дивідендів з України в 2021 році перевищив очікування Національного банку: за прогнозовані 3,3 млрд доларів він склав 10 млрд (272,8 млрд грн за курсом на кінець року). На інфографіці «Слово і діло» – яким був обсяг репатріації дивідендів за останні п'ять років, а також скільки податку на прибуток сплатили іноземні підприємства.

У 2017 році підприємства, створені за участю іноземних інвесторів, сплатили до держбюджету 6,4 млрд грн податку на прибуток, до місцевих бюджетів – 0,8 млрд. Від іноземних юридичних осіб надійшло до державного та місцевих бюджетів 4,2 млрд та 0,5 млрд грн відповідно.

Обсяг репатріації дивідендів (виплата дивідендів компанією, зареєстрованою в Україні, інвесторам з інших країн) становив 1,8 млрд доларів.

У 2018 році надходження від податку на прибуток збільшилися. Підприємства, створені за участю іноземних інвесторів, сплатили 10,4 млрд до держбюджету і 1,2 млрд до місцевих бюджетів. А іноземні юрособи 5,1 млрд та 0,6 млрд грн відповідно.

Обсяг репатріації дивідендів збільшився до 3,3 млрд доларів.

За 2019 рік було сплачено до держбюджету 14 млрд грн від підприємств, частка в яких належить іноземцям, та 4,7 млрд від іноземних юридичних осіб. Місцеві бюджети отримали від них 1,6 млрд і 0,5 млрд грн відповідно. Обсяг репатріації дивідендів становив 3,1 млрд доларів.

У 2020 році держбюджет отримав 13,3 млрд грн податку на прибуток від підприємств, створених за участю іноземних інвесторів, та 7,4 млрд від іноземних юросіб. Місцеві бюджети отримали 1,5 млрд і 0,8 млрд грн відповідно.

Обсяг репатріації дивідендів зріс у 2020-му до 3,7 млрд доларів.

За минулий рік до держбюджету надійшло податку на прибуток: 18,8 млрд грн – від підприємств, створених за участю іноземних інвесторів, 10,3 млрд – від іноземних підприємств. Місцеві бюджети отримали 2,1 млрд і 1,1 млрд грн.

Обсяг репатріації дивідендів збільшився до 10 млрд доларів.

Нагадаємо, з 2022 року в Україні запровадили нову форму податкової декларації про доходи. «Слово і діло» розбиралося, кому та як її треба подавати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: