НАТО поки що не готове обговорювати членство України, ми можемо розглядати інші моделі безпеки – Арахамія

Читать на русском
Україна може розглядати й інші моделі безпеки, не лише членство у НАТО, заявив Давид Арахамія.

НАТО не готове обговорювати членство України протягом найближчих 5-10 років. Україна, своєю чергою, готова розглядати інші моделі забезпечення безпеки.

Про це заявив голова фракції «Слуга народу», учасник переговорної групи Давид Арахамія в інтерв'ю Fox News.

Україна в НАТО: як політики обіцяють наблизити країну до членства та що зробити не вдалосяВолодимир Зеленський обіцяв референдум щодо членства України у НАТО. Партія Євросолідарність у програмі обіцяла сприяти отриманню ПДЧ вже у 2023 році.

«Відповідь, яку ми отримуємо від країн НАТО, полягає в тому, що вони не готові навіть обговорювати питання про наше членство в НАТО, принаймні протягом найближчих п'яти чи десяти років. Ми не боротимемося за натовські заявки, ми боротимемося за результат, а не за процес. Ми готові обговорити деякі моделі, які не входять до НАТО. Наприклад, можуть бути прямі гарантії різних країн, таких як США, Китай, Велика Британія, можливо, Німеччина та Франція», – сказав Арахамія.

Україна, за його словами, готова обговорювати ці речі не лише у рамках двосторонніх дискусій із Росією, а й з іншими партнерами.

Нагадаємо, за кілька днів до вторгнення в Україні Володимир Путін заявив, що для довгострокового «врегулювання ситуації» необхідно, щоб Київ визнав російську анексію Криму і відмовився від вступу до НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: