Країни G7 ухвалили заяву щодо вторгнення Росії в Україну – деталі

Читать на русском
Країни Великої сімки засудили неспровоковану та невиправдану війну Росії проти України та заявили, що підтримують територіальну цілісність нашої країни.

Країни Великої сімки сьогодні, 4 березня, прийняли заяву, в якій засудили неспровоковану та невиправдану війну Росії проти України за підтримки Білорусі.

Заява опублікована на сайті британського уряду.

Міністри закордонних справ заявили, що Росія повинна негайно припинити наступ на Україну, який завдав серйозних збитків цивільному населенню і зруйнував цивільну інфраструктуру. А також вивести свої війська із території нашої країни. «Своєю новою агресією президент Путін ізолював Росію від світу», – наголосили у G7.

Європарламент рекомендував надати Україні статусу кандидата на членство в ЄСЄвропарламент ухвалив резолюцію щодо України, в якій, зокрема, рекомендував надати Україні статусу кандидата на членство в ЄС.

У заяві також засуджуються атаки Росії на мирних жителів України та цивільну інфраструктуру, включаючи школи та лікарні. «Велика сімка» вважає, що домовленість про гуманітарний коридор є важливим першим кроком і реалізувати його потрібно безпечно та швидко. Росію закликали, зокрема, припинити атаки, особливо у безпосередній близькості від українських атомних електростанцій.

«Ми глибоко стурбовані катастрофічними гуманітарними втратами внаслідок ударів Росії, що продовжуються, по цивільному населенню міст України. Ми знову наголошуємо, що невибіркові напади заборонені міжнародним гуманітарним правом. Ми притягуватимемо до відповідальності осіб, винних у воєнних злочинах, включаючи невибіркове застосування зброї проти цивільних осіб», – йдеться у заяві.

G7 пригрозили Росії та Білорусі новими санкціями, засудили використання дезінформації російським урядом.

Крім того, країни заявили, що не визнаватимуть зміни територіальних кордонів України в ході російської агресії.

Нагадаємо, Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію, яка засуджує російське вторгнення в Україну та закликає Москву негайно вивести всі сили з України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: