Європа назавжди запам’ятає відповідь України на вторгнення РФ - Зеленський

Читать на русском
Згідно зі словами президента, увесь континент знатиме Харків, Чернігів, Суми, Волноваху, Маріуполь, Миколаїв та багато інших прекрасних українських міст, які витримали найстрашнішу навалу.
Слово і діло

Україна витримала вже втричі більше чаcу від вторгнення Росії, ніж планував ворог, і відповідь українців на російську агресію історія Європи запам’ятає назавжди.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

«Великий народе великої країни, країни сили, країни свободи, народу абсолютного морального лідерства! Ми витримали вже дев’ять днів темряви, дев’ять днів зла. Це у три рази більше, ніж темрява і зло розраховували. Ми відповіли на вторгнення, як уміємо у моменти найвищої небезпеки – відповіли героїзмом, солідарністю, взаємодопомогою. Ми відповіли по-нашому, по-українськи, так, що історія Європи запам’ятає це назавжди, говоритиме про це дітям, покаже онукам», - наголосив український лідер.

Зеленський закликав європейців виходити на вулиці, аби підтримати УкраїнуСвій виступ глава держави розпочав із хвилини мовчання. Він також розповів європейцям про злочини російських окупантів та успіхи українських військових на фронті.

Згідно з його словами, увесь континент знатиме Харків, Чернігів, Суми, Волноваху, Маріуполь, Миколаїв та багато інших прекрасних українських міст, які витримали найстрашнішу навалу з часів Другої світової війни.

«Я говорю це спеціально як доконаний факт: витримали. Незалежно від того, яка ситуація цієї хвилини, стратегічно усе зрозуміло. Українці єдині від Ужгорода до Харкова, від Києва до Херсона, українці ганяють ворога під Києвом, б’ють за Охтирку, карають за Гостомель, помстяться за Херсон, наш Херсон, український Херсон», - наголосив президент України.

Нагадаємо, що Зеленський прокоментував дії окупантів у Херсоні: «Українці не дали себе принизити».

Раніше Зеленський заявив, що не закривши над Україною небо НАТО дало «зелене світло» бомбардуванням.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: