Ще три країни Європи закрили повітряний простір для Росії

Читать на русском
Таку можливість наразі розглядає і Австрія. Про це заявила міністр захисту клімату та транспорту країни.
Ілюстративне фотоЦензор.НЕТ

Ще три європейські країни закривають свій повітряний простір для літаків російських авіакомпаній. Мова йде про Німеччину, Францію та Італію.

Про це повідомляє «Європейська правда», з посиланням на tagesschau.de, а також Twitter міністра закордонних справ Італії та Twitter міністра транспорту Франції.

Зазначається, що від 15 годин за центральноєвропейським часом свій повітряний простір закрила Німеччина. Із такою заявою виступив федеральний міністр транспорту Волкер Вісінг.

Які країни закрили авіапростір для літаків з РФСлово і діло зібрало інформацію, які країни Європейського Союзу закрили авіапростір для літаків з РФ.

При цьому, згідно з даним видання таку можливість наразі розглядає і Австрія.

«Ми вже вжили всіх необхідних запобіжних заходів. Після рішення Австрія негайно заблокує свій повітряний простір для всіх російських літаків», - написала міністр захисту клімату та транспорту Леонора Гевесслер.

Про аналогічне рішення, яке прийняла Італія, повідомив на своїй сторінці у Twitter міністр закордонних справ країни Луїджі Ді Майо.

«Італія вирішила закрити повітряний простір для Росії. Сьогодні на Надзвичайній раді з закордонних справ я підтримаю спільну дію всіх країн ЄС: весь ЄС закриває свій повітряний простір для Росії», - пише міністр закордонних справ Італії.

Водночас, закриває своє небо для росіян і Франція.

«З сьогоднішнього вечора Франція закриває свій повітряний простір для всіх російських літаків і авіакомпаній. На російське вторгнення в Україну Європа відповідає повною єдністю», — пише міністр транспорту Франції Жан-Батист Джеббарі.

Нагадаємо, що президент Польщі Анджей Дуда заявив, що країна підтримує вступ України до ЄС. Це, за його словами, необхідно зробити негайно.

Раніше «Слово і діло» повідомляло, які країни закрили авіапростір для літаків з РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: