Байден про напад Путіна на Україну: Він натрапив на стіну сили, якої не очікував

Читать на русском
Джо Байден заявив, що український народ зараз надихає весь світ своєю безстрашністю та мужністю.
AFP/GETTY IMAGES

Володимир Путін думав, що він може увірватися в Україну і світ перевернеться, натомість він натрапив на стіну сили, якої не очікував і не уявляв.

Про це під час виступу у Конгресі заявив президент США Джо Байден.

За словами Байдена, напад Путіна на Україну був навмисним та неспровокованим – він відкинув усі дипломатичні зусилля.

Виступ Зеленського у Європарламенті: повний текстПовний текст виступу Володимира Зеленського у Європарламенті, де розглядають заявку України на членство у ЄС.

«Шість днів тому російський президент Володимир Путін спробував похитнути засади вільного світу. Він думав, що світ прогинатиметься під його тиском. Але він дуже прорахувався. Він думав, що може увірватися в Україну і світ перевернеться. Натомість він натрапив на стіну сили, якої ніколи не очікував і не уявляв. Він зустрів український народ. Від президента Зеленського і до кожного українця – своєю безстрашністю, своєю мужністю, рішучістю вони надихають світ. Громадяни блокують своїм тілом танки. Усі, від студентів до пенсіонерів та викладачів перетворилися на солдатів, які захищають рідну землю», – сказав американський президент.

Він знову підкреслив, що США не вступатимуть у прямий військовий конфлікт із Росією, і їхні військові прибудуть до Європи лише якщо Путін просунеться далі на Захід.

«Українці відбиваються із чистою мужністю. Але наступні кілька днів, тижнів, місяців будуть важкими для них. Путін розв'язав насильство та хаос. Але хоча він може досягти успіху на полі бою, він платитиме високу ціну у довгостроковій перспективі», – сказав Байден.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський висловив упевненість, що наша нація боротиметься до кінця.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: