ЗСУ на окремих напрямках починають перехоплювати ініціативу в окупантів - Генштаб

Читать на русском
У Генеральному штабі Збройних сил України розповіли про поточну ситуацію у гарячих точках по Україні.
Фото з відкритих джерел

Збройні Сили України на окремих напрямках починають перехоплювати ініціативу у російських окупантів.

Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

«Ворог намагається втримати боєздатність своїх підрозділів розуміючи, що легкої прогулянки не вийшло. Він намагається уникати прямих зіткнень не тільки з українським військом, але й цивільними мешканцями, які блокують рух його колон. На території України перестає діяти російська пропаганда і «освободітєли» усвідомлюють, що їх тут ніхто не чекав», - йдеться у повідомленні.

Там уточнили, що на Волинському напрямку противник втратив ініціативу та активних дій не проводить. На Поліському напрямку російські окупанти продовжують просування в напрямку Макарів – Брусилів – Фастів та частиною сил – на Київ.

«На напрямках на Малин та Ірпінь втратили наступальний темп, зазнали значних втрат та зупинені на невигідних рубежах. На Чорнобильському напрямку ворог намагався розвинути наступ у напрямку Демидів та Ірпінь, але також втратив наступальний потенціал, зупинений», - зазначили у Генштабі.

Там також додали, що противник розгортає польові та логістичні табори в районах населених пунктів Бородянка, Катюжанка, Гавронщина.

«Ворог деморалізований та продовжує нести втрати в особовому складі та техніці», - наголосили у ЗСУ.

Зазначимо, радник Офісу президента Олексій Арестович заявив, що Збройні Сили України вперше перейшли в наступ, просунулися на околиці Горлівки Донецької області та закріпляються там.

Нагадаємо, раніше ми писали, що з дня нападу на Україну російська армія втратила 5 840 осіб, а також значну кількість військової техніки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: