Від початку доби Росія випустила по Харкову 16 ракет – генштаб ЗСУ

Читать на русском
Штурмувати місто окупанти не наважуються, бо гарантовано будуть знищені, тому вдалися до повітряного тероризму, вбиваючи мирних харків’ян.
Ілюстративне фото

Війська країни-агресора вчора, 28 лютого, відправили атакувати мирних жителів Харкова стратегічний бомбардувальник, який випустив по місту 16 ракет.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

«Фашизм та геноцид! Так тепер називають злочинні дії «братнього народу» у Харкові. Удари РСЗВ «Смерч», бомбардування житлових кварталів, атака балістичними ракетами по центральній площі та адміністрації міста – це лиш те, що потрапило у смартфони очевидців. Насправді військові злочини режиму Путіна у Харкові значно масштабніші. Учора, 28 лютого, стратегічний бомбардувальник-ракетоносець Ту-22м3, немов на навчаннях, не перетинаючи лінію державного кордону, завдав ударів по мирних житлових кварталах Харкова високоточною зброєю – ракетами класу «повітря-земля». Бомбардувальник зробив чотири заходи по курсу н.п. Бєсєдино – Бєлгород, випустивши по беззахисному місту близько 16 ракет», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що внаслідок цього ракетного удару зруйновано багатоповерхівки, школи, дитсадки та інша інфраструктура міста.

За попередніми даними, від авіаударів загинули десятки харків’ян, серед них і діти.

Шостий день війни з Росією та виступ Зеленського в Європарламенті. Головне за деньШостий день війни з Росією та виступ Зеленського у Європарламенті. Ситуація загрозлива, ворог перебуває на підступах до столиці – Кличка.

У штабі додали, що штурмувати місто окупанти не наважуються, бо гарантовано будуть знищені, тому вдалися до повітряного тероризму, вбиваючи мирних харків’ян.

«Повітряні Сили зафіксували цей злочин проти людяності у проміжку часу з 19:07 по 19:51 28 лютого 2022 року. У свій час матеріали обов’язково передадуть до Гааги. На жаль, у ситуації, що склалася, Повітряним Силам вкрай складно прикривати небо у цьому регіоні, адже частина системи ППО країни знищена ударами балістичних та крилатих ракет рашистів», - додають у Генштабі.

Нагадаємо, що окупанти вдарили ракетами по Житомиру, житлові будинки палають.

Також, внаслідок ракетної атаки на телевежу в Києві загинули п'ятеро людей.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: