Антикорупційний суд зняв арешт з двигунів для бронетехніки, їх передадуть до ЗСУ

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання про зняття арешту з двигунів, які фігурували у справі бронетанкового заводу.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд скасував арешт 38 двигунів для бронетехніки у межах справи про розтрату коштів Львівського бронетанкового заводу, їх поставлять до Збройних сил України.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомила керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

«ВАКС скасував арешт 38 двигунів, заарештованих у межах кримінального провадження про Львівський бронетанковий завод. Вони будуть передані Збройним силам України», – сказав вона.

Нагадаємо, у цій справі обвинувачують колишнього директора ЛБТЗ Романа Тимківа, його ексзаступника Олега Ткаченка, начальника Центрального бронетанкового управління Збройних сил України Юрія Мельника та начальника відділу в управлінні ЦБТУ ЗСУ Костянтина Істоміна.

За версією звинувачення, ЛБТЗ виграв конкурсні торги на постачання ЦБТУ ЗСУ нових двигунів В-46-6. Згідно з документами, завод придбав у ТОВ «Булет Лайн» та поставив ЦБТУ ЗСУ 40 двигунів. Зібрані наслідком докази свідчать про те, що насправді двигуни, що надійшли на завод, були не нові, а використані. До того ж ці двигуни в 2008-2009 роках вже були реалізовані на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міністерства оборони України. Розмір збитків, завданих державі через корупційне правопорушення, становив понад 14 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: