Суд у Гаазі отримав позов України проти Росії

Читать на русском
Міжнародний суд ООН прийняв позов України проти Росії через війну. Українська сторона вимагає притягнути до відповідальності керівництво Кремля.
Фото DW

Міжнародний суд ООН прийняв позов України проти Росії через війну. Українська сторона вимагає притягнути до відповідальності керівництво Кремля.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Відомо, що Україна подала вчора, 26 лютого, запит про порушення справи проти Російської Федерації в Міжнародному Суді, головним судовим органом Організації Об'єднаних Націй щодо спору, що належати до тлумачення, застосування і виконання Конвенції про запобігання і припинення геноциду і покарання за нього 1948 року.

Раніше повідомляли, що обстріл українських міст під час війни Росії з Україною тягнуть на міжнародний трибунал. Українська сторона фіксує військові злочини російської армії.

Також повідомляли, що польський адвокат Томаш Вілінський подав заяву до Міжнародного кримінального суду в Гаазі на Олександра Лукашенка, який називає себе президентом.

Додамо, співробітники СБУ заволоділи секретними документами російських військових, яких українські силовики розбомбили під Гостомелем. Тепер українська спецслужба та збройні сили отримали поіменні дані на російських загарбників, а також секретні паролі та шифри, які використовує країна-агресор. Це дозволить зрозуміти суть перехоплених розмов ворога.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: