Зеленський: Усім загиблим на Зміїному присвоять Героя України

Читать на русском
Прикордонники України відмовилися здаватися російським окупантам, послали росіян на три веселі літери та загинули при обороні Зміїного зі зброєю в руках
Ілюстративне фотоnovoeizdanie.com

Всі українські прикордонники, які обороняли від російських окупантів острів Зміїний і загинули на бойовому посту, отримають посмертно звання Героя України. Їх мужність гідна того, щоб особливо його відзначити.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час звернення до нації.

«На нашому острові Зміїний, захищаючи його до останнього, всі хлопці, прикордонники геройськи загинули, але не відступили. Всім їм буде присвоєно звання Героя України посмертно. Вічна пам'ять тим, хто віддав життя за Україну» - сказав він.

Нагадаємо, 24 лютого російські агресори захопили острів Зміїний в Одеській області. Два російські кораблі наблизилися до острова, використовуючи міжнародні води безпеки, і зажадали від прикордонників здаватися. 13 українських прикордонників послали росіян за відомою адресою та обороняли острів до тих пір, поки по них не почали бити з артилерії на кораблях. Ймовірно, що всі українські герої загинули.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: