На Харківщині повідомили про 23 цивільні жертви обстрілів з боку військ Росії

Читать на русском
У самому Харкові всі будівлі, як адміністративні, так і житлові, контролюються українською стороною. Росіяни не пройшли
Ілюстративне фотоdsns.gov.ua

У Харківській області в перший день війни загинуло 23 цивільних особи, переважно від артилерійських і ракетних обстрілів військ російських окупантів. Точна кількість поранених невідома, проте їх сотні.

Про це сказав голова Харківської ОДА Олег Синєгубов в ефірі телеканалу «Рада».

Синєгубов підтвердив, що в самому Харкові всі будівлі, як адміністративні, так і житлові, контролюються українською стороною. У місті та області оголошено комендантську годину, люди спускаються до метрополітену, щоб уберегтися від можливого обстрілу. Зараз там ховається кілька тисяч харків'ян.

«Загроза обстрілу завжди залишається... Зараз йдуть у нас активні бої по Дергачівському напрямку, по Сумському напрямку, по Вовчанському напрямку і по Куп'янську. Наші військові не поступилися своїми позиціями ні на один метр. Вони тримаються, ворог зазнає значних втрат. Наші військові захопили полонених. Зараз йде їх допит» - розповів чиновник.

Нагадаємо, що за даними ЗСУ, Україна за першу добу не дала Росії досягти своїх загарбницьких планів. Станом на північ 25 лютого ведеться організована оборонна операція на півдні та інших напрямках.

За перший день війни загинуло 57 мирних громадян України та 137 українських військовослужбовців. За попередніми даними, в ході вторгнення в Україну Росія втратила майже 400 своїх військових.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: