Україна готова говорити про нейтральний статус, але не бачить гарантій від РФ – Зеленський

Читать на русском
Зараз доля всієї України залежить від української армії, українського народу та підтримки зарубіжних друзів
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий говорити про нейтральний статус України, оскільки НАТО відверто злякався брати її у свої лави. Однак немає ніяких гарантій від Росії, що війна припиниться.

Про це він заявив у своєму відеозверненні.

«Я запитав сьогодні у 27 лідерів Європи чи буде Україна в НАТО, запитав прямо. Всі бояться. Не відповідають. А ми не боїмося нічого. Не боїмося Росії, не боїмося говорити з Росією, говорити про все: гарантії безпеки для нашої країни та нейтральний статус (ми ж зараз не в НАТО), але які при цьому у нас будуть гарантії» - сказав президент.

Зеленський додав, що зараз доля всієї України залежить від української армії, українського народу і підтримки зарубіжних друзів.

Раніше президент Володимир Зеленський закликав лідерів Європейського Союзу ввести жорсткі санкції проти Росії за напад на Україну. Крім того, вночі 25 лютого Зеленський опублікував нове відеозвернення до українців.

За перший день війни загинуло 57 громадян України. За попередніми даними, в ході вторгнення в Україну Росія втратила майже 400 своїх військових.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: