У справі екснардепа Шепелева змінили суддів ВАКС

Читать на русском
Антикорупційний суд призначив нову дату підготовчого засідання за обвинуваченням колишнього парламентаря, оскільки змінилися судді.
Олександр Шепелев

Вищий антикорупційний суд призначив на 28 лютого нове підготовче засідання за обвинуваченням колишнього народного депутата Олександра Шепелева в організації привласнення коштів державного Родовід банку та їх легалізації.

Таке рішення 17 лютого ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, 15 лютого відбулося судове засідання, на якому була задоволена частково заява прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про відвід колегії суддів. Цим рішенням було відведено головуючу суддя Ольгу Саландяк і через це було визначено нову колегію.

«Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Олександра Шепелева – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 209 КК України, на 10:00 28 лютого 2022 року», – йдеться в рішенні.

За версією обвинувачення, екснардеп Шепелев вплинув на тимчасового адміністратора Родовід банку, щоб той посприяв у залученні банком для стягнення боргів адвокатське об'єднання «Бріарей». Об'єднанню сплатили понад 301 млн грн за послуги, які нібито взагалі не надавались. Як вважають органи правопорядку, гроші були переведені в готівку, яку екснардеп присвоїв, розмістивши на банківських рахунках своєї матері та дружини.

За даними органів правопорядку, Шепелеву вдалося зняти і передати довірений особі майже 25 млн доларів з цих грошей. Ці кошти потім використали для внесення до статутного капіталу компаній, а частки в них оформили на сина екснардепа.

Нагадаємо, колишній народний депутат України (V і VI скликань) Олександр Шепелев проходить підозрюваним у трьох тяжких злочинах: державній зраді, замовному вбивстві і розкраданні коштів. Раніше суд заарештував майно Шепелева та його родичів. Також в ГПУ повідомляли, що екснардеп із 2014 року працює на ФСБ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: