САП в січні скерує до суду справу екснардепа Шепелева

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива Національного бюро про встановлення строку для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування.
Олександр Шепелевфото: УНІАН

Спеціалізована антикорупційна прокуратура в січні 2022 року скерує до суду кримінальне провадження за підозрою колишнього народного депутата Олександра Шепелева в організації привласнення коштів державного Родовід банку та їх легалізації.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 26 жовтня, повідомляє «Слово і діло».

За версією слідства, екснардеп Шепелев вплинув на тимчасового адміністратора Родовід банку, щоб той посприяв у залученні банком для стягнення боргів адвокатське об'єднання «Бріарей». Об'єднанню сплатили понад 301 млн грн за послуги, які нібито взагалі не надавались. Як вважають органи правопорядку, гроші були переведені в готівку, яку екснардеп присвоїв, розмістивши на банківських рахунках своєї матері та дружини.

За даними органів правопорядку, Шепелеву вдалося зняти і передати довірений особі майже 25 млн доларів з цих грошей. Ці кошти потім використали для внесення до статутного капіталу компаній, а частки в них оформили на сина екснардепа.

Слідство у цій справі завершено і вже давно перебуває на стадії ознайомлення захисту з матеріалами розслідування. Однак, на думку детектива, сторона захисту зволікає з процедурою і тому він просив прискорити передачу справи до суду. Суддя клопотання задовольнив частково.

«Клопотання детектива Національного бюро про встановлення строку для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні - задовольнити частково. Встановити підозрюваному (Олександру Шепелеву – ред.), його захисникам адвокатам: Анікіну Д.С., Татькову Ю.О., Яковлєвій С.А. строк до 10 січня 2022 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, колишній народний депутат України (V і VI скликань) Олександр Шепелев проходить підозрюваним у трьох тяжких злочинах: держзраді, замовному вбивстві і розкраданні коштів. Раніше суд заарештував майно Шепелева та його родичів. Також в ГПУ повідомляли, що екснардеп із 2014 року працює на ФСБ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: