Антикорупційний суд призначив засідання у справі екснардепа Шепелева

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт у справі за обвинуваченням колишнього члена українського парламенту в організації привласнення коштів державного банку.
Олександр Шепелевфото: Радіо Свобода

Вищий антикорупційний суд призначив на 15 лютого засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього народного депутата Олександра Шепелева в організації привласнення коштів державного Родовід банку та їх легалізації.

Про це йдеться на сайті Судової влади України, повідомляє «Слово і діло».

«Призначено до судового розгляду на 15 лютого 2022 року о 14:00», – йдеться на сайті.

За версією обвинуваченням, екснардеп Шепелев вплинув на тимчасового адміністратора Родовід банку, щоб той посприяв у залученні банком для стягнення боргів адвокатське об'єднання «Бріарей». Об'єднанню сплатили понад 301 млн грн за послуги, які нібито взагалі не надавались. Як вважають органи правопорядку, гроші були переведені в готівку, яку екснардеп присвоїв, розмістивши на банківських рахунках своєї матері та дружини.

За даними органів правопорядку, Шепелеву вдалося зняти і передати довірений особі майже 25 млн доларів з цих грошей. Ці кошти потім використали для внесення до статутного капіталу компаній, а частки в них оформили на сина екснардепа.

Нагадаємо, колишній народний депутат України (V і VI скликань) Олександр Шепелев проходить підозрюваним у трьох тяжких злочинах: державній зраді, замовному вбивстві і розкраданні коштів. Раніше суд заарештував майно Шепелева та його родичів. Також в ГПУ повідомляли, що екснардеп із 2014 року працює на ФСБ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: