Визнання Путіним «Л/ДНР»: скільки шкіл перейшли на дистанційку на Донбасі

Читать на русском
Навчання у закладах освіти на підконтрольній Україні території Луганської та Донецької областей триває. Про це повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет.
Фото- МОН.

Навчання у закладах освіти на підконтрольній Україні території Луганської та Донецької областей триває. Про це повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет.

«Я хочу офіційно поінформувати: освітній процес у закладах освіти, розташованих на підконтрольній Україні території Луганської та Донецької областей, триває. МОН перебуває на постійному зв'язку із департаментами освіти вказаних областей»,– написав міністр у Телеграм.

«Абхазький сценарій»: політолог пояснив, що станеться в разі визнання РФ фейкових республікЯкщо Путін визнає самопроголошені республіки ОРДЛО, Росія автоматично відмовиться від виконання Мінських угод – заявив політолог Валентин Гладких. На його погляд, такий розвиток подій відкриє двері для реалізації абхазького сценарію в Україні.

Шкарлет зазначив, що школи працюють у звичайному режимі. Лише 32 школи на підконтрольній території Донеччини та Луганщини перейшли на дистанційку через небезпеку в регіоні.

Так, у Донеччині станом на 21 лютого 41 садочок (понад 3 тис. дітей) і 49 шкіл (понад 12 тис. учнів), що розташовані поблизу лінії розмежування, продовжують організовувати освітній процес. У звичному режимі працюють 19 садочків і 15 шкіл.

Ще 21 садочок (1,7 тис. дітей) і 19 шкіл (понад 6 тис. учнів) у Донецькій області працюють дистанційно через епідеміологічну ситуацію. Через погіршення безпекової ситуації у дистанційному форматі працюють 15 шкіл (понад 2 тис.учнів). Один заклад дошкільної освіти (98 дітей) не працює.

Нагадаємо, що за підсумками засідання Ради безпеки Росії у понеділок, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін ухвалив рішення про визнання самопроголошених «ДНР» та «ЛНР» на Донбасі.

Росія визнає окуповані території Донецької та Луганської областей незалежними «республіками» у межах, які «нині фактично встановлені». При цьому Путін після визнання «ЛНР» та «ДНР» доручив ввести на окуповані території України російські війська нібито для «підтримання миру».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: