ВАКС відмовився закрити справу про хабар дніпровській судді

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання захисника обвинуваченої служительки Феміди про закриття справи.

Вищий антикорупційний суд відмовився закривати кримінальне провадження за обвинуваченням судді Дніпровського районного суду Дніпропетровської області Лалі Новік в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 18 лютого ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Захисник обвинуваченої просив закрити провадження на підставі пункту 10 частини 1 статті 284 КПК України, тобто у зв'язку з закінченням строку досудового розслідування після повідомлення про підозру. За словами адвоката, він не отримав повідомлення про завершення слідства, а тому справу необхідно закрити, оскільки нібито строки закінчилися ще до направлення обвинувального акту до суду

«Відмовити у задоволенні клопотання захисника Остапенка Євгена Сергійовича про закриття на підставі п. 10 ч. 1 ст. 284 КПК України кримінального провадження щодо обвинувачення (Лалі Новік – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрила суддю Новік на одержання неправомірної вигоди. За версією слідства, служителька Феміди вимагала та отримала 2500 доларів за ухвалення рішення в інтересах фізичної особи у цивільній справі.

Після цього керівництво Офісу генерального прокурора погодило повідомлення їй про підозру і судді вручили документ. Також суддю Новік відсторонили від здійснення правосуддя. Нещодавно САП направила до суду її справу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: