Болгарія підписала декларацію про європерспективу України

Читать на русском
Болгарія підписала декларацію про європейську перспективу України, і стала вже восьмою країною-учасницею Євросоюзу, яка підтримала вступ Києва.
korrespondent.net

Болгарія підписала декларацію про європейську перспективу України, і стала вже восьмою країною-учасницею Євросоюзу, яка підтримала вступ Києва.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Відомо, що напередодні на полях Мюнхенської конференції президент України Володимир Зеленський зустрівся з болгарським прем'єром. З ним він підписав декларацію про підтримку Болгарією європейської перспективи України.

«Це вже восьма така декларація, тобто практично третина членів ЄС офіційно підтвердили європейську перспективу України», – зауважив голова МЗС.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський прокоментував перспективи вступу України в ЄС. Він вважає, що говорити про швидку перспективу не доводиться.

Раніше Верховна рада прийняла звернення до Європарламенту і парламентів країн ЄС із закликом визнати перспективу членства України в ЄС.

Думки в самому ЄС з приводу членства України Різні. Так, президент Естонії Керсті Кальюлайд заявляла, що для готовності до членства в ЄС Україні належить «ще 20 років роботи».

Ми також писали, що імовірно, що декларацію про європейську перспективу України може підписати новий уряд Чехії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: