Бойовики обстріляли з важкого озброєння окупований Луганськ – штаб ООС

Читать на русском
Бойовики влаштовують масштабні провокації; підривають і пошкоджують об'єкти інфраструктури на Донбасі, а також влаштовують хаотичні обстріли власних позицій
Ілюстративне фотоФото ТАСС

Проросійські бойовики разом зі своїми російськими кураторами влаштували обстріл Луганська з важкого озброєння, щоб звинуватити Збройні Сили України у відкритті вогню.

Про це повідомляють у штабі операції Об'єднаних сил увечері 20 лютого.

«Близько 21:00 російсько-окупаційні війська здійснили чергову провокацію з метою звинувачення українських військових. Агресор відкрив вогонь з важкого озброєння, з району населеного пункту Лобачеве в напрямку Луганська» - сказано в повідомленні.

Загострення ситуації на Донбасі: що сталося і чого може домагатися РосіяСитуація на Донеччині 17 лютого різко загострилася. Чому це сталося, про що раніше говорили сепаратисти та Кремль, і чого може добиватися Росія – у матеріалі.

У штабі додали, що бойовики влаштовують масштабні провокації; підривають і пошкоджують об'єкти інфраструктури на Донбасі, а також влаштовують хаотичні обстріли власних позицій і окупованих населених пунктів, щоб звинуватити в цьому Україну.

«Очевидним є те, що противник продовжує використання своїх пропагандистських методів ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних Сил України та нагнітання ситуації» - вказується в повідомленні.

Нагадаємо, 20 лютого з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 53 порушення режиму тиші, 50 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Раніше ми писали, що російські окупанти силами військових і співробітників спецслужб почали підготовку до вчинення терористичних актів на Донбасі. Планується звинуватити в них Україну, після чого ввести на територію ОРДЛО так звані «миротворчі сили».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: