Хто може вийти на пенсію незалежно від пенсійного віку – названа категорія українців

Читать на русском
Кожен індивідуальний випадок дострокового виходу на пенсію за наявності таких умов розглядатиметься окремо
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

Українську пенсійну систему очікує чергове нововведення - деякі українські громадяни зможуть вийти на пенсію незалежно від того, чи досягли вони пенсійного віку. Однак для цього потрібно дві умови - мінімум 40 календарних років страхового стажу, і настання 2028 року, з якого стане доступна ця опція.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики України.

«Починаючи з 1 січня 2028 року, при наявності 40 і більше календарних років страхового стажу, пенсія за віком призначається незалежно від віку» – йдеться в повідомленні Міністерства.

Щедрість жебраків. Колонка Леоніда ШвецяНевдача з переїздом із Банкової не перебила у Володимира Зеленського смак до великих проєктів. Тепер є Велике будівництво, Велика реставрація, ковідна тисяча. Але свист мільярдів перетворився на звичний звуковий фон.

Вказується, що процедура буде не найпростішою. Кожен індивідуальний випадок дострокового виходу на пенсію за наявності таких умов розглядатиметься окремо. При оформленні пенсій такої категорії українців Пенсійний фонд буде враховувати два моменти - загальна кількість страхового стажу та отриману зарплату, але тільки ту, з якої були сплачені страхові внески.

Нагадаємо, на порталі електронних послуг «Дія» вже в березні 2022 року може з'явитися електронне відображення пенсійного посвідчення.

Також Українцям дозволять передавати накопичувальні пенсії у спадок. Це буде дуже актуально в разі, якщо людина, які накопичує собі на гідну старість, не доживе до пенсійного віку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: