Накопичувальну пенсію можна буде передавати у спадок – нардеп

Читать на русском
Наразі розглядається можливість передачі такої пенсії у спадок, щоб накопичення не губилися
Ілюстративне фотоnapensii.ua

Українцям дозволять передавати накопичувальні пенсії у спадок. Це буде дуже актуально в разі, якщо людина, які накопичує собі на гідну старість, не доживе до пенсійного віку.

Про це розповіла народний депутат від «Слуги народу», голова Комітету Верховної Ради з соціальної політики Галина Третьякова в інтерв'ю виданню Главком.

Нардеп підтвердила, що розглядається можливість передачі такої пенсії у спадок, щоб накопичення не губилися.

Накопичувальна пенсійна система: як і коли працюватиме в УкраїніЩо таке накопичувальна пенсійна система та коли вона зможе запрацювати в Україні, читайте у матеріалі Слово і діло.

«Або відповідно до Цивільного Ккодексу або людина може призначити когось. Причому є два механізми використання цих коштів: або для негайного використання, або для пенсійного забезпечення спадкоємця... Солідарний рівень - це тільки підстраховка на випадок, якщо людина все втратив. Більшість демократичних країн дозволяє людям збирати гроші на пенсію. В результаті пенсійної реформи українці теж будуть збирати» – розповіла вона.

12 грудня 2021 року стало відомо, що Кабінет Міністрів України починає тестування механізму накопичувальних пенсій. Перевіряти його роботу будуть на працівниках підприємств, які входять до Державної програми великої приватизації.

Також Верховна Рада веде розробку механізму гарантування державою накопичувальних пенсій українців, які будуть зберігатися в недержавних пенсійних фондах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: