Україна та Туреччина уклали перший контракт після угоди про ЗВТ

Читать на русском
Україна та Туреччина уклали контракт про будівництво і постачання плавучого доку. Це перший контракт, укладений після підписання угоди про вільну торгівлю.
Українська правда

Україна та Туреччина уклали контракт про будівництво і постачання плавучого доку. Це перший контракт, укладений після підписання угоди про вільну торгівлю.

Про це повідомляє прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Відомо, що Херсонський державний завод «Палада» і турецька компанія Hidrodinamik Shipyard уклали контракт на будівництво і постачання плавучого доку вантажопідйомністю 8500 тонн.

Зона вільної торгівлі з Туреччиною: плюси та мінуси для УкраїниТуреччина та Україні підписали угоду про зону вільної торгівлі. Що вона передбачає та оцінки експертів, читайте у матеріалі.

Шмигаль зазначив, що для будівництва доку будуть використовуватися матеріали українських виробників. Це, за його словами, позитивно впливає на розвиток суміжних українських галузей.

Нагадаємо, Україна та Туреччина у четвер, 3 лютого, підписали угоду про вільну торгівлю. На церемонії були присутні президент України Володимир Зеленський та президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган. За попередніми прогнозами уряду, угода щорічно даватиме +2,2% до ВВП та +2,6% до доходів домогосподарств.

«Слово і діло» також пропонує подивитися, як змінювався експорт та імпорт України з 2014 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: