Штрафи за відсутність РРО: Гетманцев уточнив, що чекає на підприємців

Читать на русском
Якими будуть штрафи для ФОП за відсутність касових апаратів у 2022 році. У Раді повідомили подробиці.
Данило Гетманцевфото Слуга народу

Підприємцям планують протягом року зменшити штрафи за відсутність касових апаратів на 90%, а за січень їх нараховуватимуть і не будуть. Перевірок у січні також не було.

Про це заявив голова Комітету Верховної ради з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв'ю УНІАН.

Обов’язкові касові апарати для ФОПів: у яких випадках можна не використовувати та що робити у разі збоївКому потрібно обов'язково використовувати касові апарати, які є винятки та куди звертатися у разі збоїв, читайте у матеріалі.

«Жодної перевірки ФОПів у січні щодо не випуску чеків не було. Тож штрафи не нараховані за січень. Для того, щоб зняти будь-які питання, ми скасовуємо взагалі штрафи за січень», - пояснив Гетманцев.

За його словами, штрафи можуть бути скасовані у лютому-березні, коли парламент зможе поставити це питання на голосування.

«Проситиму депутатів проголосувати за це...І якраз позиція скасувати штрафи за січень у мене є. І є позиція суттєво зменшити на 90% штрафи на весь рік для тих, хто встановив РРО», – додав нардеп.

Нагадаємо, з початку року під будівлею Верховної ради у Києві вже не раз виходили на мітинг ФОП.

Наприкінці січня Гетманцев запропонував внести новий законопроєкт, який стосуватиметься штрафів для підприємців за відсутність касових апаратів. Голосування за нього планувалося 1 лютого. Проте законопроект не внесли до порядку денного. Нардепи пішли на карантин до 15 лютого.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: