Штрафи для ФОПів за відсутність РРО: до Ради хочуть подати новий законопроєкт

Читать на русском
Голова податкового комітету Ради Данило Гетманцев запропонував внести новий законопроєкт, який стосуватиметься штрафів для підприємців за відсутність РРО.
фото Klymenko Time

Голова Комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев запропонував внести новий законопроєкт, який стосуватиметься штрафів для підприємців за відсутність касових апаратів.

Про це розповів речник ВР Руслан Стефанчук після наради з лідерами фракцій у середу, 26 січня.

ФОПи проти РРО: що саме не влаштовує підприємців та чи є підстави для занепокоєнняЧому ФОПи виходять на мітинги та чи є підстави для занепокоєння підприємців, читайте у матеріалі.

«Сьогодні до кінця дня буде подано відповідний законопроєкт, за яким до кінця цього року не сплачуватимуть штрафи особи, яка не встановила РРО за умови, що вони встановлять», - сказав він.

Сам Гетманцев у себе в Telegram уточнив особливості законопроєкту.

«Ті, ФОПи, хто встановлять РРО/ПРРО до 1.03 протягом 2022 року, сплачують штрафи (у разі порушення) у розмірі 10% від встановлених у законі. Ті, хто не встановить – на повну. РРО все встановити зобов'язані, жодних відстрочок системи не буде», - повідомив Гетманцев.

Нагадаємо, у Києві під Верховною радою не один день триває акція ФОПів із вимогою скасувати обов'язкове встановлення РРО з цього року.

Напередодні в поліції повідомили, що на мітингу ФОПів постраждала 21 особа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: