СБУ викрила чоловіка, який готував теракт у Києві

Читать на русском
СБУ заявила, що викрила чоловіка, який готував теракт у Києві. Його нібито завербували білоруські державні структури.
Фото СБУ

У Службі безпеки України заявили, що викрили чоловіка, який готував теракт у Києві.

«СБУ продовжує комплексні заходи щодо нейтралізації загроз підривної діяльності проти державної безпеки України. У ході спецоперації викрито ворожого агента, який готував вчинення теракту у Києві. Ним виявився місцевий житель, завербований представниками однієї з білоруських держструктур», - сказано у повідомленні відомства.

Гібридні тактики дестабілізації: чого домагається Росія, організовуючи заворушенняПоліція затримала людей, які планували організувати заворушення у Києві. На що спрямовані такі протести та до чого вони можуть призвести – у матеріалі.

Зловмисника спіймали під час спроби підпалу автомобіля біля будівлі однієї з громадських організацій.

За даними спецслужби, чоловік також організовував акції біля іноземних дипломатичних представництв, під час яких використовували «деструктивну агітацію». А ще СБУ з'ясувала, що чоловік збирав інформацію про українських військових з прикордонних районів.

За проведення підривної діяльності він із-за кордону одержував гроші на свою банківську картку.

Зловмисника затримано згідно зі ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що 30 січня правоохоронні органи України затримали групу осіб, яка планувала влаштувати в країні масові заворушення під приводом протестів. Для їх затримання провели спецоперацію сил МВС.

«Слово і діло» поспілкувалося з експертами та спробувало розібратися, до чого можуть призвести подібні заворушення та на що вони спрямовані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: