Справа активіста Стерненка: суд скасував судимість

Читать на русском
У четвер, 10 лютого, Верховний суд зняв судимість з активіста Сергія Стерненка - кримінальне провадження за звинуваченням у незаконному зберіганні боєприпасу закрили.
Слово і діло

У четвер, 10 лютого, Верховний суд зняв судимість з активіста Сергія Стерненка - кримінальне провадження за звинуваченням у незаконному зберіганні боєприпасу закрили.

Про це написав сам активіст у Facebook.

Як пояснив Стерненко, кримінальне провадження за цією статтею було закрите за незначністю. Водночас звинувачення за ст. 146 (викрадення людини) залишили без змін.

«Кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 закрити через малозначимість (це про один патрон). За ст. 146 («викрадення») залишити без змін. Але судимості тепер я не маю. Половинчаста, але однозначна перемога», - повідомив Стерненко.

Він також зазначив, що рішення суду про викрадення оскаржуватиметься у Європейському суді з прав людини.

Нагадаємо, 23 лютого Приморський суд Одеси засудив Стерненка до 7 років в'язниці з конфіскацією половини майна за нібито викрадення у 2015 році ексдепутата Сергія Щербича.

Після вироку в Україні прокотилися гучні акції протесту щодо вироку Стерненку.

А 31 травня Одеський апеляційний суд скасував перший вирок та призначив Стерненку 3 роки умовно із заміною на рік випробувального терміну. Активіста визнали винним за статтями про незаконне позбавлення волі та поводження зі зброєю.

27 серпня Стерненко оскаржив у Верховному суді вирок Одеського апеляційного суду, за яким він отримав умовний термін.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: