ВООЗ повідомила про зростання смертності від коронавірусу у світі

Читать на русском
У США, Південно-Східній Азії та Африці відзначається падіння захворюваності. У країнах Східного Середземномор'я, навпаки, зростання
Ілюстративне фотоReuters

За минулий тиждень у світі заразилося майже 19,3 млн осіб, в той час, як померло майже 68 тисяч осіб. Таким чином, за тиждень кількість випадків коронавірусу впала на 17%, а ось смертність від нього зросла на сім відсотків.

Про це заявила Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), повідомляє російське інформаційне агентство ТАСС.

Попри «Омікрон»: у яких країнах скасовують або послаблюють карантинУ деяких країнах Європи, незважаючи на високий рівень захворюваності на коронавірус, скасовують або послаблюють карантин.

У США, Південно-Східній Азії та Африці відзначається падіння рівня захворюваності. У країнах Східного Середземномор'я, навпаки, зростання. Незначне зниження випадків захворюваності демонструє Європа, на яку за тиждень припало 58% нових випадків коронавірусу.

Зростання смертності фіксується в Південно-Східній Азії (+67%), Східному Середземномор'ї (+45%) і в Європі (+2%). Найбільше інфікованих за кількістю випадків - у США.

У ВООЗ додали, що понад 96% нових випадків становить штам коронавірусу Омікрон. Дельта фіксується в більш ніж трьох відсотках нових випадків.

Нагадаємо, раніше в ВООЗ заявили, що в європейських країнах очікують паузу з приводу захворюваності та смертей від коронавірусу. Також в організації вважають, що пандемія коронавірусу може завершитися після штаму Омікрон, який зараз є домінуючим у багатьох країнах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: