МОЗ змінило тривалість лікування пацієнтів із коронавірусом

Читать на русском
Повторне тестування відтепер можна проводити через 5 днів із дня появи симптомів або позитивного результату ПЛР-тестування – але йдеться лише про тестування методом ПЛР.
Укрінформ

В Україні скоротили терміни лікування пацієнтів із коронавірусом.

Відповідні зміни було внесено до наказу № 722, яким регулюється організація медичної допомоги при зараженні коронавірусом, інформує офіційний сайт МОЗ.

Відомо, що скорочені терміни амбулаторно-поліклінічного та стаціонарного лікування. Раніше пацієнт із коронавірусом повинен був перебувати на лікуванні 10 днів від дати появи симптомів або від дати забору матеріалу на тестування. Повторне тестування могло проводитися не раніше 10 днів із моменту появи симптомів або першого позитивного тесту.

Пандемія коронавірусу: скільки ПЛР-тестів щомісяця роблять в УкраїніЗ початку пандемії коронавірусу в Україні зробили понад 18 млн ПЛР-тестів. Докладніше – на інфографіці.

Повторне тестування відтепер можна проводити через 5 днів із дня появи симптомів або позитивного результату ПЛР-тестування – але йдеться лише про тестування методом ПЛР.

Якщо пацієнт одержав негативний ПЛР-тест і не має симптомів, то самоізоляцію можна завершувати. Також самоізоляцію можна завершувати за відсутності симптомів через 5 днів від дати появи або від дати отримання позитивного результату тестування.

Підтвердженим вважається випадок COVID-19 без симптомів, але підтверджений експрес-тестом антиген. Основна умова – контакт із підтвердженим випадком COVID-19.

Раніше підтвердження експрес-тестами було достатнім для осіб, які мали симптоми COVID-19. Для безсимптомних хворих необхідне було підтвердження ПЛР-методом.

Кузин пояснив, що робити, якщо відмовили у вакцинації від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: