Бустерна вакцинація поки не розглядається, як обов'язкова – Кузін

Читать на русском
Кузін нагадав, що сенс бустерної вакцинації полягає насамперед у більш поліпшеному захисті організму від нових штамів і тяжкого перебігу хвороби
Ігор Кузинfocus.ua

Станом на сьогодні Міністерство охорони здоров'я не розглядає бустерну вакцинацію проти коронавірусу, як обов'язкову для українців. Однак зазначає, що бустерна доза вакцини допомагає оберегти вразливих людей від нових штамів коронавірусу.

Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін 8 лютого, повідомляє Суспільне.

Попри «Омікрон»: у яких країнах скасовують або послаблюють карантинУ деяких країнах Європи, незважаючи на високий рівень захворюваності на коронавірус, скасовують або послаблюють карантин.

«Зараз ми не розглядаємо обов'язковість бустера. Його сенс полягає в персональному захисті. Та людина, яка зробила третє щеплення, захищена від Омікрону і важкого перебігу хвороби», - нагадав він.

Нагадаємо, що в Україні з початку кампанії з вакцинації проведено 30 699 982 щеплення. Вакциновано – 15 452 741 особу, з них отримали першу дозу – 15 452 739 осіб, отримали дві дози – 14 772 538 осіб, отримали додаткову дозу 20 246 осіб, отримали бустерну дозу - 454 459 осіб.

Зараз в Україні кожен п'ятий випадок захворювання коронавірусом - це штам Омікрон. Всі інші - це Дельта.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: