В Україні змінили мінімальний термін для отримання бустерної дози вакцини від коронавірусу

Читать на русском
Це стосується всіх схем вакцинації - як змішаних (різними вакцинами), так і ординарних (одним типом препарату)
Ілюстративне фотоІА Regnum

В Україні скоротили терміни отримання бустерної дози вакцини від коронавірусу. Постановою Кабінету Міністрів України термін скорочено зі 180 до 90 днів з моменту отримання другої дози вакцини від інфекції.

Про це повідомляє Telegram-канал «Коронавірус в регіонах».

Додаткова та бустерна доза вакцини від COVID-19: хто і коли може отриматиБустерну дозу ковід-вакцини можуть отримати медики, співробітники інтернатів та українці віком від 60 років. Додаткова доза призначена для людей із слабким імунітетом.

Тепер, згідно з постановою, рекомендується робити бустерну дозу вакцини від коронавірусу в період, починаючи з 90-го і по 270-й день після отримання крайньої дози вакцини. Це стосується всіх схем вакцинації - як змішаних (різними вакцинами), так і ординарних (одним типом препарату).

Також постановою КМУ передбачено, що при формуванні covid-сертифіката після проходження бустерної вакцинації він отримуватиме відповідну позначку.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що українці, вакциновані третьою (бустерною) дозою, отримають додатково 500 грн в рамках програми єПідтримка.

6 січня 2022 року Міністерство охорони здоров'я схвалило введення в Україні бустерної дози вакцини проти коронавірусу для всіх громадян від 18 років.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: