Голову «Укргідроенерго» можуть звільнити – ЗМІ

Читать на русском
Голову Укргідроенерго Ігоря Сироту можуть змінити. На підприємстві знайшли низку порушень. Міненерго вже звернулося до Кабміну
ukrinform.ua

Міненерго звернулося до Кабміну із проханням «переглянути доцільність» перебування голови «Укргідроенерго» Ігоря Сироти на посаді. На підприємстві знайшли низку порушень.

Про це йдеться в листі міністра енергетики Германа Галущенка до Кабінету міністрів, який має в своєму розпорядженні ЕП.

Які галузі української економіки є найбільш прибутковими та збитковимиСільське, лісове та рибне господарство було найбільш рентабельною галуззю української економіки в 2020 році.

Так, Міненерго посилається на інформацію, отриману від членів Міжвідомчої групи щодо перевірки діяльності «Укргідроенерго» у 2019-2021 роках.

Міжвідомча група зафіксувала численні порушення на підприємстві та з боку його посадових осіб. Зокрема, щодо продажу електроенергії за збитковим для «Укргідроенерго» тарифом.

Також під час перевірок члени групи знайшли 9 договорів на закупівлю, які порушували українське законодавство. Загальна сума таких контрактів становить 5,8 млрд. грн. Під час їх ув'язнення було допущено зловживання, що «привело до завдання шкоди підприємству в особливо великих розмірах».

Іншим порушенням, яке виявила група, стала виплата дивідендів на користь держави. З'ясувалося, що Укргідроенерго не сплатило до бюджету 2,2 млрд. грн. дивідендів за 2018 рік.

У листі сказано, що правопорушення наразі розслідуються у рамках двох кримінальних справ.

У зв'язку з цим у Міненерго роблять висновок, що низка відкритих кримінальних проваджень може говорити про неефективне управління та про «необхідність визначення доцільності» подальшого перебування Ігоря Сироти на посаді директора «Укргідроенерго».

Нагадаємо, за перше півріччя 2021 року Укргідроенерго повідомило про прибуток на суму 6,2 млрд. грн.

Також повідомлялося, що Державна продовольчо-зернова корпорація станом на січень могла сплатити лише 9% необхідної суми виплати за китайським кредитом. Це означає, що на ДПЗКУ чекає дефолт.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: