Зимові Олімпійські ігри-2022: де дивитися церемонію відкриття

Читать на русском

Зимові Олімпійські ігри стартують в Пекіні. Вони триватимуть до  20 лютого. Де дивитися трансляцію відкриття читайте на Слово і діло.
novyny.live

У п'ятницю, 4 лютого, XXIV зимові Олімпійські ігри стартують в Пекіні. Вони триватимуть до 20 лютого.

Урочиста церемонія відкриття на національному стадіоні «Пташине гніздо» розпочнеться о 14.00 за київським часом. Її будуть транслювати «UA: Перший» та «Суспільне Спорт».

Інтерв'ю міністра спорту Вадима Гутцайта: «Вступаємо у боротьбу за проведення Олімпійських ігор в Україні»Голова Мінспорту Вадим Гутцайт в інтерв'ю Слово і діло розповів про підготовку до Олімпіади в Пекіні, про боротьбу за проведення Ігор у 2030 році та реформу Шкіл вищої спортивної майстерності.

Під час церемонії відкриття відбудеться парад країн-учасниць, під час якого обрані атлети виносять прапори. Синьо-жовтий стяг України нестимуть – олімпійський чемпіон з фристайлу Олександр Абраменко і срібна призерка Юнацьких Олімпійських ігор з фігурного катання Олександра Назарова.

Раніше стало відомо, що серед українських спортсменів у Пекіні зафіксували два випадки захворювання на COVID-19.

Нагадаємо, на Олімпіаді-2022 розіграють 109 комплектів медалей у 15 видах спорту. Україну представлятимуть 45 спортсменів у 12 видах спорту: біатлон, бобслей, гірськолижний спорт, лижне двоборство, лижні гонки, санний спорт, скелетон, сноубординг, стрибки на лижах із трампліна, фігурне катання, фристайл і шорт-трек.

Першими змаганнями за участі наших спортсменів у Пекіні буде командний турнір з фігурного катання. Україну представлятиме Софія Голіченко-Артем Даренський у спортивних парах, Олександра Назарова-Максим Нікітін у танцях на льоду та Анастасія Шаботова у жіночому одиночному катанні.

Як відомо, Україна подаватиме заявку на зимові Олімпійські ігри-2030. Про це «Слово і діло» повідомив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт. Повний текст інтерв'ю читайте тут.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: